Din handlekurv er tom. 
 

Bli Essenza Fan!

Artikler

Hudpleie på kalde vinterdager

Tørr og sprukken hud på kalde dager i varmt inneklima

Når det er bitterkalde, sure dager utendørs og vi sprengfyrer innendørs, er det deilig med både Jøtulovn og kos foran peisen. Bare ikke for huden!

Du har gjerne på deg tykke lag med sokker, stilongs, lange underbukser og ulltrøyer også, som jo gjør at huden din bokstavelig talt ikke får puste! Kroppen din tar ellers opp gjerne ca. 5% av oksygenet gjennom nettop huden!

Kløete, tørr og sprukken hud

Jo kaldere dager ute, desto mer liker vi å ha det godt og varmt inne, med høye temperaturer og lite luftfuktighet i inneluften.

Du merker det godt på huden: tørr hud på hender, i ansiktet og hele kroppen. Mer sprukken hud på hender og føtter  enn eller på året er typiske tegn på tørt inneklima og mye stillesitting.

I tillegg er finstøvet fra vedovner og peiser med på å tette porer i huden din, slik du over tid merker at taket, tepper og møbler blir mørkere av sot (også fra stearinlys).

Ansiktsvask på kalde dager

Når du også oftere dusjer og vasker ansiktet ditt i ekstra godt, varmt vann på gufne, kalde vinterdager, er det essensielt (livsviktig) for hudcellene dine at du tilfører med mye mer fuktighet enn vanlig: først gjennom mat og særlig drikke, som vann, (helst grønn) te og for eksempel buljong.

Husk at huden produserer et tynt fettlag over natten (og også på dagtid naturligvis), skal du ut i kulden, på skitur og turer overhodet, er det bare greit for huden at du ikke vasker av denne beskyttende ”filmen” i ansiktet!

Til ansiktsvask, særlig når du er på hytta og ute på ski eller bare mye ute med barn, på lange turer og lignende, er det dessuten svært fordelaktig å ikke bruke for alkaiske såper og dusjbad/shampo med pH-verdi 9-10 eller enda høyere – bakterier elsker det. Men …

Nøytral Dusjsåpe/Hår- og Badeshampo

Bruk derfor helst Essenza Dusj- og Badeshampo med 56% ren Aloe Vera plantesaft, som nøytraliserer pH-verdien på huden din!

Bruk den til både ansiktsvask, dusj og som hårshampo!

Hudvask og rens med mild, spesielt næringsrik Dyprens

Er huden din svært tørr, rød og plaget av både kulde og varme innerom, kan vi på det sterkeste anbefale vår Essenza silkemyke Dyprens med 90% Essenza Aloe Vera, som tilfører huden utrolig mye og sårt trengt, svært næringsrik Aloe-fuktighet.

Tilsatte, spesielt rikholdige hudoljer som mandelolje, saflorolje og druekjernolje tilfører huden (hudcellene) dessuten dyrebare fettsyrer, som forlenger hudcellenes ellers korte liv.

Ansiktspleie på kalde dager

Enten du stort sett holder deg inne i varme rom eller skal ut på tur i kaldt vær, er begge ting i typiske norske omgivelser, ute som inne, alltid stress for huden din!

Etter nøytral rengjøring av huden, er det viktig at du ikke bruker dagkremer og sminke som inneholder uttørrende ingredienser eller stoffer som lett tetter igjen porer.

Før du påfører både dag/nattkrem og/eller værkrem (solkrem), anbefaler vi å bruke vår Essenza Ansiktsvann pH Balanser som tilfører sårt trengt fuktighet og næring til ansiktshuden, hals & bryst.

Bruk eventuelt Aloe Vera Unik Spray eller Unik Gelé som fuktighetsgiver og naturlig underlag for pen, glatt hud!

Har du særs tørt hår, mye flass og klør hodebunnen i tørt inneklima og når du ofte bruker lue, så egner Unik Gelé seg veldig godt til å bekjempe det: massér litt Gelé inn i hodebunnen når du vasker håret/dusjer, la det virke og skyll så med vann før du evt. bruker en hårshampo eller helst Dusj- og Badeshampo.

Skal du ut på trening og skiturer i kaldt vind eller snøvær, bør du helst bruke en værkrem hver gang! Selvom du ikke ser eller føler på det, gjennom livet vil huden preges av denne type stress i det lange løp: rynker, linjer, tørr og sprukken hud.

Vi anbefaler Dagkrem de Lux til moden og særs tørr hud, som nattkrem alltid vår Collagen Kurkrem med 7x antiaging-effekt.

Har du en ung og spenstig hud, kan du også gjerne bruke Collagen Kurkrem som inneholder naturlige UV-filtre som dagkrem også!

Til leppene anbefaler vi selvfølgelig beskyttende, næringsrik Aloe Vera – har du prøvd vår Pomade E Vitamin?

Appelsin, kvikklunsj + Essenza Værkrem = SANT

På alle dager, både når det snør, solen skinner eller er overskyet, er det svært fordelaktig å bruke vår Essenza Værkrem/Solkrem med naturlige (!) UV-beskyttelse (solfiltre) og mye naturlig Aloe-næring!

I tillegg inneholder den fordelaktige, fettsyreholdige hudoljer som mandelolje, safflorolje og castorolje – noe av de mest fantastiske hudoljene du kan bruke til ansiktshuden! Bare ikke glem ører, nakke og hals, hvis de er bare!

God tur i alle typer vintervær!

Vi tar kredittkort

Bruk kredittkortet ditt,
f.eks. VISA til å betale!

(PS De følgende linkene tar deg
til Paypal.com!) 

Betalinger med PayPal

 

 

Bruk din Smartphone!

Nå kan du surfe og bestille Essenza
på din Smartphone - iPhone, iPad
og lignende!

Bruk en browser - du finner oss
under www.essenza.no!

Essenza Nettbutikk på Smartphones

Kontakt Essenza

Har du spørsmål vedr våre produkter?
Eller til en bestilling?
Ønsker du hjelp til nettbutikken?

Essenza AS
Flyplassvegen 15
2630 Ringebu

T 61 28 18 50 
post@essenza.no
SMS: 40 05 30 79
(du kan også sende oss din
bestilling på email/SMS!)