Din handlekurv er tom. 
 

Bli Essenza Fan!

- Medisinplantenes Dronning

Før vi i detalj beskriver hvorfor vi er overbevist om alle fordelene av Essenza Aloe Vera for huden, bør vi forklare sammenhengen mellom Aloe Vera, hudceller og hudcellenes stoffveksel.

Når vi snakker om Aloe Vera mener vi i første rekke våre hudpleieprodukter som har en direkte virkning på huden, egentlig på hudcellene. Å drikke Essenza Aloe Vera Juice er et alternativ til å styrke hudcellene, men samtidig alle andre celler i kroppen - det finnes rundt 200 forskjellige celler i en menneskekropp med like mange forskjellige funksjoner.

Også hudcellene har forskjellige funksjoner, i det ytterste hudlaget produseres bl.a. mer keratin som beskyttelse mot ytre påvirkninger. I de nedre deler av huden (dermis og subcutis) har cellene derimot andre eller sterkere funksjoner, som f.eks. å produsere collagen og å beskytte huden mot bakterier, hudsopp o.l.

Kroppscellene har alltid en funksjon de lever og dør for. Hudceller dør f.eks. etter ca. 27/28 dager, det betyr, de blir erstattet av nye celler, takket være celledeling. I mellomtiden utfører de sine normale funksjoner som f.eks. å produserere collagen (kollagen), som er det viktigste proteinet i bindevevet. Dets oppgave er som collagenfibre å bygge opp "masse" rundt cellene, gi de en struktur som gjør at kroppens deler får sin unike oppbygging, f.eks. gjennom kroppsvev og sener.

Til sin livssyklus og for å best mulig utføre sine funksjoner trenger celler selvfølgelig energi og næring. Energien kommer fra fett, proteiner og særlig sakkarider (karbohydrater). Når leger eller andre snakker om "stoffvekselen" (engelsk: metabolisme) mener de denne cellefunksjonen fra cellen oppstår gjennom celledeling til den dør og blir transportert bort, i huden f.eks. som flass du vasker vekk - per år mister du opp mot en halv kilo flass!

Da sier det seg selv, at for å leve og fungere best mulig, er det svært fordelaktig at kroppen, som består av milliarder av celler, er sunn & frisk, får næringssrik mat & drikke og ikke angripes av hverken sykdom eller stress som klimaforhold, luftforurensing, tørr luft, gifter i luft og mat etc. Det er naturligvis grunnen til at du skal spise sunn og god mat, mosjonere og ellers pleie kroppen din så den ikke blir syk og du får et godt og langt liv.

Vi snakker her stort sett om huden, men når det gjelder indre organer som magen, tarm, hjerte, hjerne, blodsystemet og alle andre, er det inntaket av Aloe Vera Juice vi mener. Alle kroppens celler blir forsørget gjennom næring du tar til deg, disse distribueres fra fordøyelsessystemet gjennom blodet til alle kroppens celler, også til hudcellene.

Hvor viktig en sunn fordøyelse og dermed distribusjon av næringsstoffer til alle kroppens celler er, kan du lese av på kroppens immunsystem: 80% av det har nettopp med disse organene å gjøre. Og immunsystem er til en stor del ikke noe annet en enhver celles evne til å bekjempe angrep fra viruser, bakterier, giftstoffer, sopper, syke celler (kreftceller) osv. Du kan lese svært mye mer om hvorfor Essenza Aloe Vera derfor anbefales som kosttilskudd på disse sidene her.

Hvis vi så snakker om hudpleie og hva vi hver dag kan gjøre for å ta vare på kroppens største organ, nemlig huden vår, er det selvfølgelig i konteksten av hudens, dvs. hudcellenes funksjoner. Det kan du lese mer om i denne artikkelen.

For hudcellene som for alle andre celler i kroppen er det vesentlige begrepet: næring. Og energi gjennom den. Det må til for at hudcellene skal leve godt og ha en normal stoffveksel, altså funksjon.

Vann er det viktigste i menneskekroppen, et nydfødt barn består til 80% av vann, et voksent sunt menneske til ca. 50-60%. Men vann er ikke næring, det er heller et slags "smøremiddel" som fyller opp mellomrommet mellom celler og ikke minst er livsviktig for at transporten av næring til cellene og deres avfallsstoffer fra cellene blir transportert bort (som f.eks. når du svetter mye gjennom huden).

Vann er altså ikke næringen cellene trenger for sin essensielle stoffveksel. Til det trengs det ca. 50 forskjellige mineraler, vitaminer, proteiner, fett, aminosyrer - særlig essensielle aminosyrer, karbohydrater/sakkarider og det vi kaller sekundære plantestoffer som bioflavonider, ligniner, tanniner, prostagladiner, steroider, steroler og mange andre.

Hvorfor består da nesten alle hudkremer og hudpleieprodukter nesten alltid av minst 90% vann hvis hudcellene ellers får mer enn nok vann gjennom mat & drikke og i tillegg vann ikke tilfører hudcellene hverken energi eller næringsstoffer? Vi vet det ikke.

Nå vil du lese at også Aloe Vera til en stor del består av vann. Det er helt riktig. Men det er vann i form av svært næringsrik plantesaft akkurat som melk også til minst 87% består av vann. Tror du det derfor er like greit å gi et nyfødt barn vann i stedet for morsmelk eller overhodet bytte ut melk med vann til frokost, matlaging og baking?

Ihvertfall er vi overbeviste om at Essenza naturprodukter tilbyr langt mer enn vann. Vi kaller det Premium Quality. For eksempel penetrerer ren Aloe Vera 3-4 ganger raskere og bedre i huden og trenger ned til de dypeste hudlagene (underhuden): raskere og bedre enn vann og består således et hudpleieprodukt til 90% av vann (selv om det står "aloe vera" i store bokstaver på tuben), er selvfølgelig virkningen på linje med vann - som helst fordamper fullstendig på huden og ikke trenger inn i huden.

Viktig bemerkning: når du leser om fordelene ved å bruke Aloe Vera må du ALLTID tenke på hvilken aloe vera det er snakk om: Essenza kaller av overbevisning sin kvalitet for Premium Quality (les om den her). For når noen hevder at aloe vera gel kan ha den og den funksjonen i kroppen, så referer det gjerne til ønsket virkning. For inneholder et aloe-produkt mest vann ("Aqua"), er det laget på tørket aloe-pulver fra hele bladet eller ikke, er det økologisk dyrket og dyrket uten stressfaktorer som lave temperaturer (under +20 grader), regn, støv, sterk vind, for mye sollys & hete, lite eller forurenset vann, for lite næring i vannet eller jorden etc.?

Da vil du også forstå hvorfor Aloe Vera f.eks. i Tyskland kalles "Königin der Heilpflanzen", til norsk "Medisinplantenes Dronning" eller engelsk "Queen of Medicinal Plant".

Når vi så snakker om Essenza Aloe Vera, er det kanskje fornuftig å høre hva også mer eller mindre objektive kilder sier. Les her en innføring i det amerikanske online-magasin Naturalnews, der redaktøren Mike Adams snakker om sin erfaring med Aloe Vera - med linker til en hel rekke studier av Aloe Vera.

 

Vi tar kredittkort

Bruk kredittkortet ditt,
f.eks. VISA til å betale!

(PS De følgende linkene tar deg
til Paypal.com!) 

Betalinger med PayPal

 

 

Bruk din Smartphone!

Nå kan du surfe og bestille Essenza
på din Smartphone - iPhone, iPad
og lignende!

Bruk en browser - du finner oss
under www.essenza.no!

Essenza Nettbutikk på Smartphones

Kontakt Essenza

Har du spørsmål vedr våre produkter?
Eller til en bestilling?
Ønsker du hjelp til nettbutikken?

Essenza AS
Flyplassvegen 15
2630 Ringebu

T 61 28 18 50 
post@essenza.no
SMS: 40 05 30 79
(du kan også sende oss din
bestilling på email/SMS!)