Din handlekurv er tom. 
 

Bli Essenza Fan!

Huden, hudceller & Glykobiologi

Essenza Aloe Vera er svært næringsrik, blant annet på sakkarider og deriblant nevnes særlig Acemannan, som forskning fremhever som spesielt viktig når det kommer til hudcellenes ve og vel: hvordan celler må kunne leve og kommunisere for i samhandling ha den best mulige stoffvekselen. Noe som igjen betyr bedre helse generelt for hele kroppen (vi tenker på kosttilskuddet Aloe Vera Juice) eller bedre hud, hvis vi heller snakker om Essenza hudpleieprodukter. Les her om sammenhengen mellom Glykobiologi, Aloe Vera og sunn hud.

Bruk linkene til høyre for å navigere i artikkelen!

Se på tversnittet av huden din på følgende Bilde nr. 1. Huden dekker hele kroppen og er derfor kroppens største organ. Som resten av kroppen din, er den avhengig av sunn ernæring, pleie og beskyttelse mot sykdommer og angrep utenfra som hudsopp, bakterier, virus, sollys, kulde etc.

Huden består hovedsakelig av tre lag - overhuden på ca. 0,02 mm med et hornlag ytterst i huden, lærhuden på ca. 0,1 mm med blodårer, hårposer, svettekjertler o.l. samt underhuden på makismalt ca. 10 cm - tenk f.eks. på (normale) kvinners lår eller rumpeballer. Se bilde på neste side. Som hele kroppen er også huden bygget opp av milliarder av hudceller.  

Alle celler består av en cellemembran som et egg består av eggeskall, alt indre i en celle kalles cytoplasma og alle celler har en cellekjerne (nucleus) som styrer cellens funksjon, der du også finner cellens DNA lagret.

Cellemembranen eller celleskjelettet består i hovedsak av en såkalt biomembran, bygd opp av phospholipider, altså fettstoffer som i en cellemembran har to funksjoner: et hydrofilt hode (som reagerer med vann) og en hydrofob hale (som er vannavstøtende). I denne cellemembranen finnes en rekke proteiner (bygd opp av aminosyrer). Ordet protein kommer fra gresk "proteuo/proteios" = "jeg inntar den første plassen" som beskriver proteinenes viktighet i en enkeltcelles livssyklus og liv. Se Bilde Nr. 2 på neste side.

I cellemembranen finnes transmembranproteiner (tunnelproteiner) som strekker seg gjennom cellen og følgelig er ansvarlig for å transportere (hydrofobe) stoffer ut og inn av cellen. Andre proteiner som Globular Proteins fungerer som ensymer (katalysatorer) eller budbringer (messenger) med f.eks. hjelp av hormoner som kan forandre eller regulere cellens stoffveksel og andre funksjoner. For oss er særlig såkalte glycoproteiner og glycolipider av interesse i forhold til Aloe Vera.

Nyere forskning de siste årene har vist til viktigheten av kommunikasjon mellom celler. Her spiller proteiner og karbohydrater (mono- og polysaccharider som Acemannan), da i forening som glykaner (glycoproteiner) en avgjørende rolle.

Det være seg for å avverge angrep fra sopp, bakterier, viruser eller kreftceller. Eller for å øke effektiviteten i samspillet celler imellom.

Enkelt forklart som når du spiser mye sunn mat, mosjonerer og lever lykkelig, da vil celler fra magen og tarmen gjennom leveren og blodet signalisere til alle andre celler i hele kroppen og særlig til alle cellene i huden, at "her kommer det bra med næringsstoffer så dere kan leve godt: fort dere med å vokse og formere dere så skal dere få et langt og lykkelig liv".

I motsatt fall, hvis kroppens celler signaliserer at det er fare på fære: sykdom som kreftceller, bakterier og viruser som herjer i kroppen, vil angrepene celler signalisere og varsle andre celler. Da settes helt andre prosesser i f.eks. hudcellene igang for å motverge angrep og bekjempe inntrengerne i cellen. Det er tilfellet når du føler deg trøtt etter å ha spist, da signaliserer kroppen at "nå er jeg opptatt med fordøyelsen, da trenger du ikke løpe eller ellers anstrenge deg noe, hvil heller".

Din hud i tversnitt og tall
Bilde nr. 1 - Klikk for større bilde

Som sagt består cellemembranen hovedsakelig av phospholipider (på norsk ofte skrevet fosfolipider eller fettstoffer) og proteiner. Sakkarider knyttet (låst) til disse kalles således enten glycolipider eller glycoproteiner, som igjen sammefattes av begrepet glykaner eller på engelsk: glycans.

Dette er til en stor grad innledningen til Glykobiologi eller på engelsk Glycobiology som hos NCBI (National Center for Biotechnology Information, USA) defineres som: "... glycobiology is the study of the structure, biosynthesis, biology, and evolution of saccharides (sugar chains or glycans) that are widely distributed in nature, and the proteins that recognize them."

Glykobiologi er altså læren og viten om hvordan sakkarider (først og fremst mono- og polysakkarider) inngår i glykaner -  glycoproteiner og glycolipider i cellemembranen utad - og hvordan disse kommuniserer internt med cellens indre funksjoner (hva som får tilgang til cellens indre og som trengs av næring og energi til cellens stoffveksel, f.eks. mineraler og ensymer) eller kommuniserer utad med andre celler og ikke minst avverger angrep av bakterier, virus, sopp eller giftstoffer. 

 

Vi tar kredittkort

Bruk kredittkortet ditt,
f.eks. VISA til å betale!

(PS De følgende linkene tar deg
til Paypal.com!) 

Betalinger med PayPal

 

 

Bruk din Smartphone!

Nå kan du surfe og bestille Essenza
på din Smartphone - iPhone, iPad
og lignende!

Bruk en browser - du finner oss
under www.essenza.no!

Essenza Nettbutikk på Smartphones

Kontakt Essenza

Har du spørsmål vedr våre produkter?
Eller til en bestilling?
Ønsker du hjelp til nettbutikken?

Essenza AS
Flyplassvegen 15
2630 Ringebu

T 61 28 18 50 
post@essenza.no
SMS: 40 05 30 79
(du kan også sende oss din
bestilling på email/SMS!)