Din handlekurv er tom. 
 

Bli Essenza Fan!

- Har du også parabenfobi?

Hva er egentlig parabener? Famasøyt og bokforfatter Monika Andersen tar et oppgjør med hysteriet i Norge rundt kosmetikk og de mest vanlige konserveringsmidlene: parabener.

I siste utgave av Psoriatikeren skriver famasøyt Monika Andersen en artikkel om bråket rundt parabener og deres bruk som konserveringsmiddel i kosmetikk. Klikk her for å laste ned artikkelen hennes som PDF. 

Har du også parabenfobi? 
Les Monika Andersens artikkel i Psoriatikeren, klikk på bildet og last ned som PDF

Monika Andersen har gitt ut boken "Din kosmetikk og hudpleieguide". Hun skriver blant annet at:

  • parabener finner du også som E-stoffer utbredt i vanlig mat, medisin og husholdningsartikler
  • bruker man ikke parabener, kan alternative konserveringsstoffer også utløse allergiske reaksjoner
  • en ny studie avkrefter myten om fem av de mest brukte parabenene som eventuelt hormonforstyrrende

Essenza ønsker å opplyse

EU har senest i mars 2011 revurdert bruken av parabener i kosmetiske produkter og entydig godkjent bruken som helt ufarlig og uten betenkligheter. Grensen EU har satt for innholdet av parabener er på 0,8% av det totale innholdet inkludert vann. Se linken her (PDF). 

Det finnes forskjellige parabener, fordi det finnes forskjellige mikroorganismer som kan angripe kosmetikk eller en matvare for den saks skyld. Typiske mikroorganismer er f.eks. bakterier (som f.eks. e-coli), men også forskjellige sopper/mugg kan kontaminere et produkt. 

De mest vanlige parabenene i kosmetiske produkter er methylparabener og propylparabener. Og ligger deres andel under 0,8%, er det altså ifølge EU ingen grunn til bekymring. Der Essenza benytter slike parabener, ligger andelen aldri over 0,2%.  

De parabene som er mest omstridte i forhold til hormoner og hvordan disse kan påvirkes av parabener, er butyl-, isopropyl- (o.l.) og benzylparabener. Ingen av disse er vanlige i kosmetikkprodukter og selvfølgelig bruker ikke Essenza noen av disse i sine produkter!

Hva er parabener? Det er helt naturlige salter og ester som fremstilles i en kjemisk prosess der en syre og alkohol blir blandet med hjelp av en katalysator. Altså ingen hokuspokus. I mat har f.eks. methylparaben E-nummeret E128 eller E219.

Sikkerhet og kvalitet først

For Essenza står produktsikkerhet og produktkvalitet øverst! Mange av våre kunder plages av tørr hud og hudproblemer som atopisk eksem, psoriasis og lignende. Derfor benytter vi parabener som konserveringsmiddel i våre produkter. 

De fleste oppbevarer dessuten kosmetikk og hudkremer gjerne på badet, der det som regel er varmere og fuktigere enn i andre rom. Dette gjør at andre konserveringsmidler enn parabener fortere ville gjøre kremer ubrukelige (ofte allerede etter 6 til 12 måneder).

Essenza sine naturprodukter er garantert holdbare til påtrykt dato - som regel to til tre år etter produksjon. Av egen erfaring kan jeg bare bekrefte at selv to år etter utløpt dato, er de fortsatt ikke dårlige. Men er du i tvil, bør du alltid bare kaste produkter som er gått ut på dato!

Hva sier norske myndigheter?

Du har kanskje hørt om den såkalte hormon-appen som kom for en tid tilbake og har skapt mye usikkerhet og ikke minst "svartlistet" produkter det ikke finnes saklige grunner til å unngå. Blant annet forsker Berit Granum ved divisjon for miljømedisin i Folkehelseinstituttet synes ikke "hormon-appen" er god, og ser flere svakheter ved den, i følge denne websiden

– Den kan skape hysteri og redsel for parabener, noe som kan ha negative konsekvenser. Forbrukerne skremmes til å styre unna disse produktene, og dermed bytter produsentene ut parabenene med andre konserveringsmidler, som vi kanskje vet mindre om og som kan være skadelige. Parabener har vært på markedet lenge, og det er ikke dokumentert noen langtidseffekt hos mennesker. Dessuten er de svært lite allergene, i motsetning til mange andre konserveringsmidler, sier Granum.

Se vår Essenza Video

)

Vi tar kredittkort

Bruk kredittkortet ditt,
f.eks. VISA til å betale!

(PS De følgende linkene tar deg
til Paypal.com!) 

Betalinger med PayPal

 

 

Bruk din Smartphone!

Nå kan du surfe og bestille Essenza
på din Smartphone - iPhone, iPad
og lignende!

Bruk en browser - du finner oss
under www.essenza.no!

Essenza Nettbutikk på Smartphones

Kontakt Essenza

Har du spørsmål vedr våre produkter?
Eller til en bestilling?
Ønsker du hjelp til nettbutikken?

Essenza AS
Flyplassvegen 15
2630 Ringebu

T 61 28 18 50 
post@essenza.no
SMS: 40 05 30 79
(du kan også sende oss din
bestilling på email/SMS!)