Din handlekurv er tom. 
 

Bli Essenza Fan!

Økologiske naturprodukter

Naturlig og økologisk

Essenza Aloe Vera er kjernen til naturlig velvære og basisen i alle våre naturprodukter.

I alle våre SPA-produkter er andelen konsentrert Aloe Vera gelé svært høy og alltid optimal i forhold til tiltenkt anvendelse.

Premium Quality henviser både til Essenza økologisk Aloe Vera, til alle hudoljer i kremene og andre tilsatte virkestoffer som vitaminene retinol, panthenol og tocopherol (A1, B5 & E).

Essenza Premium Quality

Essenza Spa & Velvære naturprodukter er:

 • basert på 100% fersk (!) økologisk (!) Aloe Vera

 • konsentrert og stabilisert for høyere kvalitet på huden din!

 • Konsentrert betyr at vann er trukket ut og at det vi fyller i våre tuber og flasker med er desto mer verdifult (= næringsrikere) for huden!

 • med en optimal og høy andel Aloe Vera Concentrate (!)

 • svært næringsrike med hundrevis av vitaminer, mineraler, aminosyrer, ensymer etc.

 • aloinfrie (les mer her)

 • laget etter GMP-standard

 • veldig drøye i bruk

 • solgt i Norge i over 20 år

 • anbefalt av hudleger, kosmetikere, veterinærer og mange tusen tilfredse kunder

 • Essenza er naturligvis medlem av Grønt Punkt, selv om mange av våre (eldre) etiketter mangler symbolet påtrykt! Så du kan med god samvittighet kaste de tomme tubene/flaskene i søpla.

Takket være disse fordelene, er vi stolte av å kunne kalle Essenza naturprodukter for Premium Quality!

essenzaaloevera


Edna & Gudveig

Bli bedre kjent med Essenza og damene som står bak! Edna Hennessee er damen som startet opp sin egen business i Oklahoma og der i mange tiår har dyrket økologisk Aloe Vera i stor stil.

Hun sier: "The better we take care of our Aloe Vera the better it takes care of us."

Økologisk er ikke biologisk

Du kjenner sikkert til økologisk matproduksjon i Norge, f.eks. gjennom Debio.no. Viktigst er her det helhetlige perspektivet og bruken av naturlige, rene råstoffer som vann og luft.

I produksjonen av økologisk Aloe Vera verden over, eteriske oljer til bruk i hudpleieprodukter og alle andre ingrediensene som gjør at de kremene du kjøper ikke skiller seg i flasken, ikke klumper seg og at bakterier og sopp ikke får grobunn, er standarden for en slik helhetlig fremstillingsprosess forskjellig.

Som i matvareproduksjonen, er det ingen (statlige eller internasjonale) standarder for hva som kan kalles økologisk, biologisk eller naturlig. Du må stole på produsenten og selv informere deg!

Essenza Aloe Vera er ikke bare aloe vera

Vi som lager Aloe Vera vet at det finnes en lang rekke kriterier som utgjør forskjellen i kvaliteten på de ferdige produktene du kjøper! Se f.eks. listen nedenfor!

For eksempel finnes det produkter du får kjøpt på helsekost og apotek i Norge og ellers som reklamerer med "økologisk aloe vera", men sier de noe om hvordan deres aloe ble dyrket, høstet og stabilisert? Får aloe-plantene lov å gro i 3-4 år før de høstes eller blir de "dyrket frem" så de kan høstes allerede etter 1-2 år? Bruker de f.eks. fersk aloe eller tørker/frysetørker de den (til pulver) for så å blande pulveret ut med vann igjen når de lager kremer (dette er faktisk den mest vanlige måte å lage aloe kremer på verden over)?? Men selvsagt ikke hos Essenza

"Økologisk" ville kanskje tilsi at plantene skulle få gro fritt i det ville uten gjødsel, vanning eller sopp-/insektbekjempelse?

Et annet eksempel: du vet sikkert at aloe-planter kun gror godt i varmen/heten og derfor stort sett høstes der det er mye tørt vær og mye sol, som f.eks. rundt ekvator. Men visste du at sterk sol også reduserer kvaliteten på geleen som en aloe-plante inneholder og som da blir brukt til å fremstille en aloe-krem? Akkurat som et eple som ligger i solen, mister også et aloe-blad mye av sine næringsstoffer i for sterk sol over tid.

En aloe-plante som skal brukes til å fremstille Aloe Vera Gelé og andre Aloe Vera produkter bør altså beskyttes fra for mye, sterkt sollys og hete! Men det er sikkert et filosofisk spørsmål vi kan strides om.

En annen ting er tilgangen på vann - ferskt, rent og ikke kontaminert vann. Der det er svært tørt er det som regel også knapt med vann. På mange aloe-plantasjer blir derfor vann hentet langt fra, gjerne grunnvann og vann som ikke nødvendigvis holder den kvaliteten med hensyn til renhet og bakterier som en "økologisk" produksjon skulle tilsi. Når en stor produsent ikke tilbyr deg denne formen for informasjon, bør du være skeptisk. To say it least.

renkvalitet

 

Essenza ren økologisk Aloe Vera

For at du lettere skal kunne skille Essenza Premium Quality fra andre som også tilbyr deg aloe vera kremer, kan du notere deg disse stikkordene, i tillegg til de som står innledningsvis og som gjør Essenza naturprodukter unike:

 • Essenza beskytter sine Aloe planter mot for sterkt sollys = det gjør kvaliteten på våre naturprodukter høyere!

 • får Aloe planten vokse lenge nok før den høstes? Essenza Aloe planter er mellom 3 og 5 år når bladene høstes!

 • sier produsenten noe om nøyaktig hvor i verden deres aloe vera planter gror? For eksempel kan det være stor forskjell på luftkvaliteten i Kina, India, syd-Spania og til Oklahoma, der Essenza sine Aloe Vera planter vokser seg modne!

 • brukes hele (og det mer næringsrike) ferske Aloe bladet som hos Essenza eller kun den indre geleen?

 • kontrolleres vannkvaliteten, vanningen og tilførsel av næring og organisk beskyttelse (ikke gjødsel!) gjennom hele vokstperioden eller gror aloe plantene vilt og i monokulturer? Hvordan unngår de da insekter og sopp som kan ødelegge plantene og i beste fall redusere kvaliteten på basisen aloe vera?

 • blir kremer fremstilt av aloe-pulver, sjokkfryst aloe eller som Essenza kun av det helt ferske Aloe Vera konsentratet?

 • gir produsenten deg korrekt informasjon i forhold til andelen aloe vera? Mener han da andelen målt i konsentrert gele (fra det mindre næringsrike indre bladet?) eller kaller de til og med en 98% aloe vera gele for det, selv om det er svært uttynnet med mye vann?? Du kan f.eks. gå på et Vita-apotek og andre steder for å sjekke om de tubene med "aloe vera 98%" inneholder mest vann eller ikke!

 • apropos, sier produsenten deg noe om konsentrasjonen av aloe vera overhodet? i hvilket forhold de tynner ut en aloe krem med vann? Ikke det nei!? Essenza tynner for det første ikke ut sine Aloe Vera produkter med vann (vi gjør det motsatte = konsentrat!), for det andre bruker vi i utgangspunktet fersk Aloe Vera konsentrat!

Synes ikke du også at det sånn sett blir forskjell på aloe vera og Essenza Aloe Vera??!

 

Vi tar kredittkort

Bruk kredittkortet ditt,
f.eks. VISA til å betale!

(PS De følgende linkene tar deg
til Paypal.com!) 

Betalinger med PayPal

 

 

Bruk din Smartphone!

Nå kan du surfe og bestille Essenza
på din Smartphone - iPhone, iPad
og lignende!

Bruk en browser - du finner oss
under www.essenza.no!

Essenza Nettbutikk på Smartphones

Kontakt Essenza

Har du spørsmål vedr våre produkter?
Eller til en bestilling?
Ønsker du hjelp til nettbutikken?

Essenza AS
Flyplassvegen 15
2630 Ringebu

T 61 28 18 50 
post@essenza.no
SMS: 40 05 30 79
(du kan også sende oss din
bestilling på email/SMS!)