Din handlekurv er tom. 
 

Bli Essenza Fan!

Essenza Premium Quality

Essenza Premium Quality

Essenza garanterer for Premium Quality, først og fremst på råstoffet Aloe Vera (Concentrate), som dyrkes økologisk under den varme solen i Oklahoma. Hele produksjonsprosessen er selvfølgelig etter standarden Good Manufacturing Practice (GMP). 

 

Essenza Premium Quality er et helhetlig garantistempel! 

 

5 ting gjør Essenza tll Premium Quality

Det moderne tapperiet til Essenza på Ringebu er siste ledd i kvaliteten på produksjonen, før du kjøper Essenza på flasker og tuber. Essenza garanterer for GMP-standard (Good Manufacturing Practice)!

Når du kjøper et Essenza produkt, garanterer vi for at du får den kvaliteten Essenza lover:

 • Det Essenza sier et produkt inneholder, kan du stole på!
 • De egenskapene vi tilskriver et produkt, kan du likeledes stole på!


 • 100% Økologisk

 • Svært næringsrik

 • Høye andeler Aloe Vera

 • Meget drøye

 • Made in Ringebu


Dette gjør Essenza Aloe Vera unik

På mange kosmetikkprodukter, både i et parfymeri, en helsekostbutikk eller på supermarkeder står det ALOE VERA i store bokstaver (det er jo flere som har forstått at Aloe Vera er unik for huden).

Det du som kjøper hudpleieprodukter skal være oppmerksom på er den til dels store kvalitetsforskjellen. Bruk gjerne informasjonen lenger opp som en slags sjekkliste når du skal teste et aloe-produkt fra nettet, fra en norsk eller utenlandsk produsent. En annen liten ting er f.eks. at produkter som utelukkende har etiketter på engelsk strengt tatt ikke er lovlige å selge i Norge.

Mange ting som tilsatte hudoljer, vitaminer og syntetiske konserveringsmidler kan selvsagt diskuteres. Men noen ting er vi hos Essenza overbevist om er bedre for både normal og sykelig hud:

 • Det gjelder blant annet kvaliteten på utgangspunktet Aloe Vera, andelen Aloe Vera i en krem og ikke minst at kremen ikke er tynnet ut med en masse vann - noe du (som regel) kan lese på innholdsfortegnelsen som "Vann" eller "Aqua".

 • Når det på mange andre produkter står "Aqua" eller VANN oppført som hovedingrediens (først i INCI-listen på en tube/flaske), sier det seg selv, at den artikkelen ikke har samme kvalitet for huden din som en krem med Essenza Aloe Vera
  (Du spiser jo mat med høyt næringsinnhold også! Og lar heller sukker, fett og andre "stygge" saker heller være, ikke sant!?)


Det tør vi påstå! Og sier jo mange Essenza kunder også!

Hva vitenskapen (USA) sier om Aloe Veras egenskaper

Surfer du på internett vil du finne mange kilder som hevder både det ene og andre om Aloe Vera. At den har legende egenskaper eller det motsatte. I vitenskapen, det vil si i medisinske studier, tar de som regel utgangspunkt i Aloe Vera Gelé, dvs. kun det indre av et Aloe blad.

Essenza derimot benytter hele bladet, for i det ytre sitter det 4-5 ganger flere virke- og næringsstoffer enn i kun den indre geléen (forøvrig akkurat som i agurken eller poteten også). Essenza Aloe Vera er dessuten økologisk dyrket og i svært moderne Green Houses er planten stellt med og vannet etter alle kunstens regler - med mer enn 60 års erfaring! Den har fått optimalt med næring, sollys og varme for å utfolde sine hudpleiende egenskaper så perfekt som mulig!

Det kan ikke mange andre produsenter av Aloe Vera hevde. Dessuten blir vår Aloe Vera alltid benyttet i fersk tilstand, våre Essenza produkter blir aldri laget på tørket aloe pulver, dypfryst aloe gelé eller lignende, som ca. 80-90% av verdens aloe produkter ellers gjør. (På VITA apotek finnes en "98%" aloe vera gel som ifølge innholdsfortegnelsen inneholder langt mer vann enn aloe vera gelé, hvordan produktet da kan suggerere "98% aloe vera", forøvrig i svært store bokstaver, er for oss en gåte).

På plantasjen i Oklahoma lages vår Aloe Vera av Aloe Vera Concentrate, som betyr at overskytende vann fra den 100% økologisk dyrkede (!) og modne planten (høstes først etter fire, fem år!) og ikke minst fibre fra det ytre aloe bladet, selvfølgelig ikke inngår i utvinningen av Aloe Vera Gelé - fordi vi benytter denne produksjonsprosesssen kaller vi da også vårt utgangspunkt for kremer og naturprodukter mer korrekt for Aloe Vera Concentrate (og ikke Gelé). Og av dette Concentrate inneholder vår naturkosmetikk i sluttproduktet høye, optimale andeler for formålet den blir laget for - det være seg Dagkrem, Bodylotion, Håndkrem, Spesialsalve eller Fotkrem.

Av disse overbevisende grunner, kaller vi også våre kvaliteter for Premium Quality. Du skal kunne vite og merke forskjell på aloe vera du ellers får kjøpt i Norge og i utlandet og på Essenza Aloe Vera!

Hva sier så vitenskapen om Aloe Vera? På US National Library of Medicine finner vi en oversikt over studier og kjente fakta om Aloe Vera. Men husk altså, at disse studiene for det første kun er vitenskapelig funderte, kliniske studier og for det andre sier som regel forskere lite om kvaliteten på Aloe Vera Geléen de har brukt!. 

"Klinisk" betyr her at alle andre muligheter, altså en helhetlig betraktning av syk hud og hudproblemer, er utelukket - det er kun virkningen av Aloe Vera som testes. Vi argumenterer derimot at det er nettopp den universelle, helhetlige bruken av Aloe Vera som gjør den unik: i samspill med din ellers sunne livsførsel som aktivitet, trening og sport; fornuftig ernæring med mye fisk, frukt og grønt! For eksempel hjelper det lite å spise grønne bønner hver dag hvis du ellers spiser for mye salt, sukker og mettet fett (melk, smør, storfekjøtt).

Essenza Aloe Vera er således ingen "middel-mot-alt", men utfolder sin optimale virkning best når du ellers lever et sunt og godt liv! Som jo hudtilstanden alltid er avhengig av!

US National Library of Medicine lister så opp en rekke egenskaper til Aloe Vera som er bekreftet av en rekke studier og kilder:
 • Wound Healing Effects - leger sår
 • Skin Hydration Actions - fuktgivende
 • Anti-Aging Effect - motvirker aldring av huden
 • Anti-Inflammatory Effects - virker dempende på betennelser
 • Antibacterial - anti-bakteriell
 • Antifungal - bekjemper hudsopp
 • Antiviral effects - bekjemper virussykdommer
 • Effect on Immune System - positiv effekt på immunssystemet
 • Antioxidant Property - virker som antioksidanter
 • Antitumor Effect - bekjemper veksten av en svulst
 • Laxative effect - virker avførende (bare veldig innskrenket når det gjelder Essenza, for vår Aloe Vera er aloinfri: aloin er et viktig anthraquinon (antrakinon) som tilskrives den avførende virkningen (gjelder i første rekke kun når du drikker Aloe Vera Juice)
 • Antiseptic Properties - inneholder seks antiseptiske virkestoffer: lupeol, salicylic acid, urea nitrogen, cinnamonic acid, phenol, sulfur (engelske betegnelser)
 • Use of Aloe Vera in Dentistry - brukes i munnhulen både mot sår, herpes, karies og tannkjøttsykdommer (parodontose)
Denne kilden (US National Library of Medicine) skriver i sin konklusjon om Aloe Vera:

 • "Conclusions: The pharmacological attributes of Aloe vera have been revalidated in modern sciences which proves that drug has immense potential in pharmaco-therapeutics."
Du må gjerne spørre oss om råd og bruk av våre produkter! Ikke vær redd for å sende oss en SMS eller epost!

PS Takket være kvaliteten på Essenza naturkosmetikk, er produktenesvært drøye å bruke! Det teller stort når du ser på pris OG ytelse!

 

 

Vi tar kredittkort

Bruk kredittkortet ditt,
f.eks. VISA til å betale!

(PS De følgende linkene tar deg
til Paypal.com!) 

Betalinger med PayPal

 

 

Bruk din Smartphone!

Nå kan du surfe og bestille Essenza
på din Smartphone - iPhone, iPad
og lignende!

Bruk en browser - du finner oss
under www.essenza.no!

Essenza Nettbutikk på Smartphones

Kontakt Essenza

Har du spørsmål vedr våre produkter?
Eller til en bestilling?
Ønsker du hjelp til nettbutikken?

Essenza AS
Flyplassvegen 15
2630 Ringebu

T 61 28 18 50 
post@essenza.no
SMS: 40 05 30 79
(du kan også sende oss din
bestilling på email/SMS!)