Spa & Velvære med Essenza Aloe Vera plantesaft

Mest av alt er Essenza Aloe Vera en rekke produkter til Spa & Velvære hver dag, på eget bad som så vel i ein hudpleieklinikk (i mange får du også kjøpt Essenza), velegnet til Han & Henne, til hudrens, ansiktspleie, kroppspleie og til sunne og pene føtter!

Til hår, avsminking, hudrens, daglig kroppshygiene, fotpleie osv. tilbyr Essenza en rekke velegnede geléer, sprayer, lotioner og rensekremer som både gir velvære, pen & sunn hud.

Alle som trener og sporter regelmessig bør ta ekstra godt vare på kroppens største organ – huden sin! Menn som tror hudpleie bare er for «jålete» kvinner straffes med tørr, flassete, rynkete og ru hud livet igjennom. Til MENN har vi spesielle tips.

Daglig Spa & Velvære – ansiktshuden

90% av rynker og aldring i huden skyldes sollys, egentlig UV-strålene (A som B), så for at huden din tar skade må ikke engang solen skinne. Kulde, regen, snø og vind påfører ansiktshuden dessuten enda flere strapaser, særlig i det tøffe klimaet vi har i Norge.

Ansiktshuden er derfor veldig utsatt for uttørring, tidlig aldring og tydelige tegn på både miljøet og ernæringen, hvis den over lang tid ikke er den sunneste – røyking, mye vin, stress, tørt inneklima store deler av året, harde treningsøkter og for varme bad/dusjer.

Vanlige håndsåper og dusjsåper/shampo du kjøper på butikken og også i mange spesialbutikker inneholder for mange aggressive innholdsstoffer, duftstoffer, salter, har for høy (basisk) pH-verdi 9 eller 10, stresser og tørker derfor ut huden for sterkt, utsetter den således for mer «fare» etterpå, da det er lettere for mikroorganismer, bakterier, sopp og viruser å angripe huden, trenge inn i huden og gjøre skade. Noe du kan merke på rød hud, kløe, utslett, kviser og lignende.

Essenza Dusj- og Badeshampo (egentlig engelsk «gel», da «shampo/såpe» indikerer høy fettandel) har derfor en pH-nøytral verdi, som vann ca. pH 7. Samtidig som å rengjøre huden for gammel sminke og kremrester fra igår, fett (talg), døde hudceller, støv og bakterier, tilfører 56% Aloe Vera huden (hudcellene) ny næring og fuktighet – husk at Aloe Vera trenger 4-5 ganger raskere og dypere inn i alle hudlag! Du forstår da også hvorfor spesielt næringsrik Aloe Vera har høyere verdi for å ta vare på huden sin (egentlig hudcellene).

Til daglig ansiktsvask – og hårvask – kan du derfor svært gjerne bruke Essenza Dusj- og Badeshampo (56%). Denne anbefalingen kan vi bare understreke enda mer, hvis du hver dag sminker deg og/eller dusjer/bader minst en til to ganger.

Til vask og grundig rens av ansiktshuden anbefaler vi dessuten både Essenza Dyprens (90%) og Essenza Helhetspeeling (71%). Rensekremen kan du selvfølgelig benytte hver dag og så ofte du ønsker, også som (mild) erstatning for vanlig ansiktsvask. Har du tørr eller til og med syk hud (eksem og atopisk eksem, psoriasis eller lignende) gjelder helt andre regler.

Er ansiktshuden sterkt preget av kviser, sorte prikker og nupper, er en scrub/peeling helt på sin plass! Bruk gjerne, som alltid etter en ansiktsrens, Essenza Toner pH Balanser (60%).

Bruk både Dyprens og Helhetspeeling på hele kroppen. Helt fantastisk etter lange dager ute i sol og vind, mye aktivitet og svette – spesielt etter lange treningsøkter! De fleste «glemmer» gjerne huden på hals og bryst (dekolleté), en grundig rens der er derfor alltid å anbefale. Du kan ofte se på eldre kvinner at de har pleid ansiktshuden bedre, når rynkene på halsen og brystet overveier.

Har MANN spesielt ømfintlig ansiktshud og barberer han seg vått (med høvel), kan Dyprens være en erstatning for sterkt parfymert og aggressiv barberskum/krem!

Til særlig angrepet, tørt hår, hårflass og hodebunner som klør mye, anbefaler vi absolutt å benytte vår Aloe Vera Unik Gelé (94%) som kur: massér den inn mens du bader/dusjer, la den virke, før du vasker den av med vann og eventuelt benytter Essenza Dusj- og Badeshampo som hårvask. Gjenta over en viss tid, inntil du føler og ser forandringer.

Benytt den samme Unik Gelé gjerne som ansiktsmaske eller over natten (ta på litt mer, la den ligge på lenger). Gjentar du dette regelmessig, vil du se hvordan hudtilstanden bedrer seg, blir glattere, mykere og mer spenstig, takket være hundrevis av Aloe-næringsstoffer du regelmessig tilfører hudcellene i ansiktshuden!

Spesialbehandling av T-sonen

Huden i nedre del av pannen til nesen og hudpartiet rundt nesen er ofte fetere og mer utsatt for kviser, urenheter og utslett (rødere) enn resten av ansiktshuden. Dette gjelder særlig unge jenter og gutter.

Da er regelmessig rengjøring uten vanlige såper/shampoer (som irriterer huden enda mer) viktig, heller benytte Dyprens som både vask og hudpleie, over natten gjerne Unik Gelé eller Unik Spray (97%).

Etter rengjøring kan vi varmt anbefale Collagen Kurkrem (76%) nettopp som kur over en tid, hver dag til både Han & Henne. Den har ingen sterk duft, så nøytral og tiltalende. Den trekker raskt inn. Benytt den gjerne sammen med Toner pH Balanser (60%) ansiktsvann.

Viktig er dessuten at evt. dagkremer ikke er for fete (inneholder mye oljer), de tetter porene bare til, men heller vannbaserte, som Unik Gelé (94%).

Er T-sonen veldig fet og plaget av kviser og sorte prikker, kan du benytte Helhetspeeling til rengjøring og fjerning av fett og smuss som tetter porene i pannen og nesen og som gjør at kviser og sorte prikker lettere, bokstavelig talt, får grobunn. En toner eller Unik Spray (97%) tilfører sårt trengt næring til hudcellene der, hjelper porene å lukke seg og sånn stabiliserer sunn og pen hud også der i T-sonen!

Spa & Velvære kroppspleie

I et moderne samfunn og arbeidsliv hører god kroppshygiene til minstestandarden. Som rene klær og skopuss. Du kan overdøve mye med parfyme, men vi lever ikke lenger i barokktiden med pudderlag på pudderlag neddynket i sterk parfyme, mens hudsopp og andre kroppsvekster formerte seg inderlig.

Som for ansiktshuden gjelder også for kroppen at jo mer du dusjer/bader, trener og svetter, desto mildere og naturlig bør/må hudrens og hudpleien være! Helst ikke sterke/parfymerte såper og shampoer uten noe som helst referanse til naturen (som Aloe Vera).

Huden er litt som indre organer (hjerte, lunge, milt og nyrer), den kan lide i årevis og i det stille, tåle sterke belastninger og missbruk, men en vakker (egentlig stygg) dag kan den ha fått nok: da er rynker, (svært) tørr og kløete hud, grå og stygg hud bare forbokstaven.

Som god helse i høy alder, starter også pen hud i høy alder i ung alder. Mange unge jenter med den peneste kroppe og huden du kan ønske deg smører bokstavelig på seg mengder med kremer og sminke hver dag og tenker nettopp lite eller ingenting på virkningen av dette i det lange løper. Knapt noen har lært å lese på baksiden av flasker og kremer de kjøper (INCI/innhold), bare den er fargesprakende nok og dufter av all verdens ting, blir den smurt på i tykkere lag enn smør på ei lefse.

Som for ansiktshuden gjelder også her, at både Essenza Dyprens (90%) og Essenza Helhetspeeling (71%), i tillegg til Essenza Dusj- og Badeshampo (56%), er svært næringsrike, fuktgivende og således svært pleiende hudrens naturprodukter i ordets beste forstand.

Etter vask og hudrens kommer hudpleie

Når du studerer huden vitenskapelig, forstår du sikker mye bedre hvorfor noen mennesker er lidenskapelig opptatt av naturkosmetikk, særlig i opprinnelsens land Tyskland, som de er opptatt av naturlig ernæring (det var Rudolf Steiner og antroposofene som banet veien til denne innsikten og forståelsen).

Og vi kjenner ingen plante med mer og bedre sammensatt næring – hvorfor Aloe Vera i Tyskland også blir kalt «die Königin der Heilpflanzen» – dronningen av alle medisinplanter.

Hudcellene fornyes ofte, hvert 27./28. døgn! I sitt korte liv trenger de derfor rask regnerasjon, altså næringstilførsel og fornyelse. Psoriasis er nettopp en sykdom og tegn på at denne prosessen av regenerasjon løper feil/løpsk.

Leser du listen av alle næringsstoffer Essenza Aloe Vera tilfører huden din, forstår du nok vårt hovedbudskap. Og hudpleie blir deretter ikke helt det samme, uansett hvor nydelig en lotion kan dufte eller prisen være gunstig. Som regel inneholder alle kremer/lotioner 90-95% vann (INCI: Aqua). Så ikke Essenza!

Våre mest næringsrike naturprodukter er svært godt egnet til alle typer hud, jo eldre, tørr eller angrepet, desto bedre:

Til utenom-det-vanlig Spa & Velvære

Enten du går på en profesjonell dagspa, massasjesalong, unner deg et spa-hotell eller du ønsker en timeout hjemme med/uten partner, for en bedre opplevelse – særlig for huden din – finnes det gode og enda bedre produkter som både dufter herlig og gir mye næringsrik hudpleie:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *