Du blir ikke bare sliten og svett av trening, sport og turer ute i skog og mark. Også huden og kroppen din betaler en pris. Riktignok er det ingen tvil om verdien av moderat trening og aktivitet utendørs året rundt.

Men undervurder ikke slitasje på muskler, ledd og huden. Hele kroppen trenger restitusjon, også huden.

Den mest optimale regenerasjonen for huden får du gjennom utstrakt bruk av Essenza Aloe Vera naturprodukter (naturkosmetikk i ordets egentlige forstand).

Vår Aloe Vera er ingen vidundermedisin eller «hemmelige formler» – det er rett og slett rene naturprodukter basert på 100% økologisk Aloe Vera. Kvaliteten er «hemmeligheten». Den viktigste, «hemmlige» formelen er kanskje polysakkaridet Acemannan 🙂

Les her mer om våre anbefalte Essenza Aloe Vera produkter:

 • Sportslotion, Værkrem (med naturlige UV-filtre), Aloe Dusjgel, Smertefri MSM, Spesialsalve, Håndkrem, Massasjeolje, Body- og Massasjelotion, Scrub/Peelingkrem (uten syrer som sliter på huden!), Dyprens og selvfølgelig den ultimative, kjølende og beroligende Unik Gele/Spray!

1. Aloe Vera optimal til Sport & Trening

Hele Norge synes å være bitt av treningsbasillen, særlig unge mennesker driver mye trening på treningssenter/studio og profesjonell idrett – ski/skiskyting, håndball, fotball etc. Mange går også på utstrakte fjellturer og om vinteren på ski.

Hvem tenker da på samtidig å trene kroppens største organ?? Nemlig huden!

Den slites bare på og få tenker på at den i lengden er svært utsatt. Og faktisk er den viktigste barrieren kroppen har utad for å holde seg sterk og frisk: huden beskytter mot inntrengere i kroppen, den puster faktisk direkte gjennom huden. Riktignok lite (ca. 1%) i forhold til hele opptaket av surstoff, men for det øverste hudlaget (epidermis), ca. 0,4 mm er direkte oksygentilførsel vesentlig.

Når du trener, svetter du kraftig, svetter kroppen din ut både mineraler, vitaminer og andre næringsstoffer som ellers cellene og hudcellene spesielt ellers ville ha beholdt. Derfor er det viktig å ernære seg riktig og godt når man driver med trening og sport, drikke mye vann og enda bedre Essenza Aloe Vera Juice (kun naturlige, mange hundre næringsstoffer!) og ikke minst tilføre hudcellene raskere og bedre næring før en ny treningsøkt igjen bryter ned cellene enda mer.

Ingen hudpleieprodukter kan i så måte måle seg med Aloe Vera og da spesielt Essenza Aloe Vera, som er av Premium Quality (noe en først merker i det lange løp, akkurat som med sunn ernæring): aloe vera er selvfølgelig ikke lik Essenza Aloe Vera, les her om hvorfor ikke!

Våre naturprodukter består av høye, optimale andeler Essenza Aloe Vera Concentrate, hudoljer/frøoljer, vitaminer (retinol, panthenol og tocopherol) og til dels allantoin og collagen (proteiner). De allerfleste kosmetikkprodukter du kjøper i Norge, på apotek som på parfymeri, er som regel laget på basis av minst 90-95% vann (INCI: «Aqua»).

Det sier seg selv at vann ikke har samme næringsinnhold som 100% økologisk dyrket Aloe Vera plantesaft.

Kort, Essenza Aloe Vera er spesielt bra for huden til den som jobber fysisk hardt, trener mye og driver aktivt sport på et visst nivå:

 • svært næringsrik, garantert 100% økologisk Aloe Vera Concentrate (den reneste plantesaft av beste kvalitet for huden)
 • med hundrevis av vitaminer, mineraler & sporelementer, ensymer, (essentielle) aminosyrer, sakkarider (særlig Acemannan) & sekundære plantestoffer
 • tilfører huden, dvs. hudcellene, viktige næringsstoffer, fuktighet og virkestoffer, f.eks. i form av hudoljer, bivoks, sorbitol og allantoin – alt etter formålet
 • holder huden din frisk & sunn, myk & smidig, ung & pen!

2. Forebygg skader og slitasje

Ingen trening og fysisk aktivitet uten skader, ingen sport på høyt nivå uten alvorlig slitasje på kroppen. Av den grunn er det særdeles viktig å være seg bevisst på hva du gjør med kroppen og hvordan du behandler skader og slitasje.

Riktig oppvarming er en ting, forebyggende tiltak er like viktige for kroppen og huden som riktig oppvarming. For eksempel er solen den viktigste faktoren som sliter på huden når du oppholder deg utendørs, det være seg på trening, vandring eller på ski. 90% av hudens aldring forårsakes av UV-stråler fra solen. Den som trener og oppholder seg mye ute i naturen, bør derfor regelmessig bruke en solkrem og værkrem (helst med naturlige UV-filtre).

Dagkremen Essenza Collagen Kurkrem (76%) inneholder likeså disse naturlige solfiltrene!

Essenza Sol- og Værkrem (60%) er en fantastisk Værkrem fordi den både inneholder verdifull Aloe Vera Concentrate (60%), naturlig og ikke kjemisk solbeskyttelse som duger og den inneholder gode hudoljer som både beskytter utsatt hud mot utørring, mot støv og møkk.

De fleste solkremer du ellers får kjøpt inneholder kjemiske solfaktorer og oljer som bare legger seg utenpå huden. De tilfører for det første ikke hudcellene fuktighet og næring på den måten, for det andre tetter de igjen hudporene så huden din ikke får svette og puste som den skal – som jo er viktigere desto aktiver du er! Essenza Aloe Vera er derfor etter vår forståelse veldig mye mer å anbefale, for den trekker raskt inn i huden og legger ikke igjen en «film» på hudens overflate.

Essenza Aloe Vera til sportsskader og slitasje
Essenza Aloe Vera til sportsskader og slitasje

Med Essenza Eukalyptus Sports-Lotion (83%) kan du forebygge muskelsmerter og muskelskader/muskelstrekk: den motvirker slitasjeskader og strekk (riss) i muskelfaser og ledd. Den tilsvarende effekten kan du oppnå med Essenza Smertefri MSM (med naturlig svovel MSM).

Essenza Sportslotion (83%) egner seg dessuten svært godt til å bruke på føtter og ben, den holder huden myk og smidig, motvirker fotsopp, gnagsår, blemmer og sur lukt. Det samme kan du si om Essenza Fotkrem (65%) med kjølende og svært frisk mentol.

På samme måte kan du bruke Essenza Håndkrem (60%) – med duft av friske urter eller nøytral, Spesialsalve (76%) – fantastisk for f.eks. skigåere og roere som sliter mye på hudflaten, Aloe Vera Unik Gelé (94%), Body- og Massasjelotion (81%) – med nydelig kukui-nøtteolje, på ditto kroppsdeler for at huden skal holde seg myk og smidig, varm og ren.

For den som trener på ski eller ellers bruker hendene særdeles mye (som alle langrensløpere og skiskyttere) er både Essenza Håndkrem og Essenza Spesiasalve svært gode å bruke forebyggende. Som de er å bruke når slitasjen og smertende kommer etter endt økt.

To ord om vårt ultimative, regenerative universalprodukt Unik Gelé (94%) – 100/500 ml – eller Unik Spray (97%): dette er fabelaktig å kombinere med ethvert annet Essenza naturprodukt – sammen potenserer og forsterker de virkningen av vår kvalitet av Aloe Vera Concentrate! Den kan brukes over hele kroppen – fra ansikt til føtter. Og påført før trening og kamp holder den huden myk og smidig mye bedre.

3. Hold huden ren og hygienen høyt

Det sier seg selv at personer som trener mye også dusjer og vasker seg mer. Vanlige såper og shampoer inneholder ofte mange salter, parfymer og andre tilsetningsstoffer som irriterer huden mer og tørrer den enda mer ut. Bruk derfor Essenza Dusj- og Badeshampo (200/500 ml) med 56% Essenza Aloe Vera Concentrate, som ikke bare gjør huden skånsom ren, men samtidig tilfører hår & hud sårt tiltrengt fuktighet og næring etter mye svetting og slit.

Du leser også mye om hudens pH-verdi og at vanlige såper/håndåper, dusjgel og shampoer er for basiske, gjerne opp til en pH-verdi 9 eller 10. Det tørrer ut uten veldig mye mer enn såkalte pH-nøytrale dusjsåper, som bør ha en verdi under pH 7,4.

Men samtidig, for å bli kvitt bakterier og mikroorganismer som hudsopp (sporer) er en pH-nøytral såpe uten virkning. Således bør du ikke forledes til å tro at pH-nøytral alltid er bedre. Som med mangt annet: det kommer an på hudtilstanden din og hva du ønsker å oppnå. Ønsker du å skåne tørr og flassete hud, er en nøytral såpe med pH-verdi mellom 5,5 og 7,4 å anbefale. Ønsker du å bli skikkelig ren, bokstavelig talt å rense huden, er en såpe med høyere pH-verdi å anbefale.

Essenza Dusj- og Badeshampo (56%) tilfredstiller begge formålene optimalt: den er bokstavelig talt nøytral med en pH-verdi på 7, som i forbindelse med næringsrik Aloe Vera ikke tørrer ut huden, men tilfører den både dypereliggende fuktighet og virkestoffer som bevarer hudens naturlige hydrolipide film og samtidig gjør huden naturlig ren – Aloe Vera er jo også kjent for sin lett antiseptiske (bekjemper bakterier) & antifungale (bekjemper hudsopp) virkning!

Husk også: når du dusjer eller bader ofte, bør du bare dusje kort og vannet bør være så kjølig du orker!

Den som trener mye i skog og mark, jobber utendørs eller aktivt driver utendørssport som fotball, orientering, sykling og lignende, får ikke bare en støvete, møkkete og svett hud, men er også mer utsatt for aldring av huden (pga. av solen). Til en svært grundig rengjøring, men samtidig til en optimal restitusjon av huden, anbefaler vi sterkt en herlig scrub på 1-2-3 med vår Essenza Helhetspeeling med 71% Essenza Aloe Vera Concentrate! Ikke minst føles huden deretter sååå herlig glatt, ren og pen ut! Et supert Spa-produkt av høyeste kvalitet!

Når du svetter mye under armene og bruker vanlige deodoranter kan du med tiden lett utvikler forskjellige kontaktallergier og allergiske reaksjoner, også på grunn av kombinasjonen med tøy, vaskepulver og tetthet m.m. Har du i tillegg fra før en typisk norsk, lys hud, bør du prøve vår Essenza Deodorant i en periode. Den er nemlig full av stimulerende Aloe Vera Concentrate (62%), en mild, svært behagelig duft og fremfor alt inneholder den ikke typiske stoffer, som i vanlige deodoranter ofte kan utløse allergier og utslett som alkohol og aluminium. Aloe Vera virker fra naturens side antiseptisk.

Essenza Aloe Vera til sportsskader og slitasje
Essenza Aloe Vera til alle som sliter ekstra mye på huden gjenneom Trening & Sport

    4. Behandling av trenings- og sportskader

Den som trener mye og driver sport halv- eller helprofft, er alltid utsatt for større og mindre skader. Indre skader på muskler som muskelstrekk er alltid gitt, mer eller mindre slitasje på ledd likeså.

Til slike småskader og lettere slitasje tilbyr Essenza blant annet Sportslotion/Eukalyptus Lotion og Smertefri MSM. Selvfølgelig kan disse, fordi det kun dreier seg om naturprodukter, alltid kombineres med det en lege måtte foreskrive av behandling. Og de erstatter selvfølgelig ingen medisinsk behandling ved større skader.

Til andre, ytre skader og tilstander som

 • kutt, skrubbsår, åpne sår, gnagsår, blåmerker, blemmer etc.
 • svett hud, (svært) tørr, flassete hud, hudsopp/fotsopp, utslett (se grafikk lenger opp i artikkel)

kan vi med hånden på hjertet anbefale hele spekteret av Essenza naturprodukter:

 • Essenza Aloe Vera Juice (99,85%) som det mest verdifulle, mest naturlige kosttilskuddet til personer som trener jevnt og mye
 • Aloe Vera Unik Gelé/Unik Spray som den ultimative restitusjonen av huden – takket være stor tilførsel av hundrevis av næringsstoffer motvirker de celledød, aldring av huden, slapp hud, tørr hud, kald hud, sår hud etc.
 • Essenza Massasjeolje (85%) og Body- og Massasjelotion (81%) til profesjonell og egenmassasje. Sistnevnte Body- og Massasjelotion er en svært god allround Bodylotion til Han & Henne hver dag! Den dufter mild og nøytral, inneholder svært mye Aloe Vera, verdifulle hudoljer og «smører» huden riktig godt og velgjørende! Når du snakker om Spa & Velvære er dette det beste produktet vi kan anbefale, særlig til personer som trener mye, da hudoljene (Mandelolje, Kukui-nøtteolje fra Hawaii samt Saflorolje) inneholder høye andeler linolsyre, se forklaring nederst*
 • Essenza Håndkrem (60%) og Spesialsalve (76%) til svært såre hender, albuer og knær, insektstikk, utslett o.l.
 • Essenza Helhetspeeling (71%) til effektiv fjerning av død hud (flass) over hele kroppen, til grundig rengjøring av sliten, møkkete og svett hud og samtidig til raskere fornyelse av huden – stimulerer optimalt produksjonen av nye hudceller, som igjen over tid holder huden din ung og pen!
 • Det samme gjelder til en stor grad vår fantastiske Dyprens med 90% Essenza Aloe Vera: bruk den i ansiktet til daglig hudrens eller over hele kroppen etter lange, svette økter. Tilsatte hudoljer forsterker virkningen av Essenza Aloe Vera, gjør huden mykere og smidigere, glattere og penere
 • Se forøvrig hvordan du holder ansiktshuden yngre og sunnere med Essenza Skjønnhet. PS Gjelder like mye Menn! Til de har vi dessuten den helt fantastiske Etterbarberingskremen som den beste hudpleien etter tørr/våt barbering
 • Ingen kroppspleie etter Trening og Sport uten en næringsrik bodylotion: Essenza Bodylotion inneholder 65% Essenza Aloe Vera, svært gode hudoljer som mandelolje, solsikkeolje og safflowerolje (høye verdier oljesyre og linolsyre, se forklaring lenger ned *), vitaminene A & E samt allantoin som sammen gjør huden silkemyk og duftende glatt
 • Og ingen Trening & Sport uten føtter som er friske! Til daglig fotpleie hører en fotkrem som duger! Essenza Fotkrem (65%) med kjølende og duftende mentol er mykgjørende, gjør godt på verkende føtter og tær, motvirker fotsopp og svettelukt hele dagen – særlig hvis du bruker den over natten! Alternativt kan vi anbefale Essenza Eukalyptus Lotion til samme formål

* En høy andel linolsyre i hudoljer (betegnelsen omega-6 er også mye brukt) er en garant for myk og smidig hud, da en mangel på linolsyre fører til en langt tørrere hud, større fordunsting og tynnere barriere mot mikroorganismer (bakterier/hudsopp), vi snakker fremfor alt om det ytterste laget i huden din – stratum corneum. Den er meget viktig for hudens regenerasjon/fornyelse. Linolsyre er en essentiell fettsyre, dvs. kroppen produserer den ikke selv, den må tilføres gjennom næring eller påført som hudolje! Disse hudoljene er spesielt godt egnet til personer som sliter mye på huden, altså som f.eks. trener mye og ofte, svetter sterkt og hvis hud stresses langt over gjennomsnittet!

Essenza naturprodukter med hudoljer som inneholder høye andeler linolsyre er Bodylotion, Body- og Massasjelotion, Fotkrem, Solkrem/Værkrem, Dyprens og fremfor alt Massasjeolje.

  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *